Pääsiäinen on kristinuskon suurin juhla. Paaston kautta olemme laskeutuneet pääsiäiseen ja juhlineet ylösnousemusta. Pääsiäisjakso jatkuu helluntaihin, Pyhän Hengen vuodattamisen juhlaan.

4. sunnuntai pääsiäisestä

”Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa!”

Se on monikossa, se käsky. Meidän piti laulaa yhdessä, riemuita Herrasta yhdessä.

Miten kaukana me olemmekaan yhdessä iloitsemisesta, me, jotka emme edes päästä kaikkia lähimmäisiämme sisälle juhlimaan?

Päivän evankeliumiteksti

Joh. 17: 6-10

Jeesus rukoili ja sanoi:

    ”Minä olen ilmoittanut sinun nimesi niille ihmisille, jotka valitsit maailmasta ja annoit minulle. He olivat sinun, ja sinä uskoit heidät minulle. He ovat ottaneet omakseen sinun sanasi ja tietävät nyt, että kaikki, minkä olet minulle antanut, on tullut sinulta. Kaiken sen, minkä olet puhuttavakseni antanut, minä olen puhunut heille, ja he ovat ottaneet puheeni vastaan. Nyt he tietävät, että minä olen tullut sinun luotasi, ja uskovat, että sinä olet minut lähettänyt.

    Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile, vaan niiden, jotka sinä olet minulle antanut, koska he kuuluvat sinulle. Kaikki, mikä on minun, on sinun, ja mikä on sinun, on minun, ja minun kirkkauteni on tullut julki heissä.”

Sulje