Pääsiäinen on kristinuskon suurin juhla. Pääsiäisjakso alkaa palmusunnuntaista ja jatkuu helluntaihin, Pyhän Hengen vuodattamisen juhlaan.

3. sunnuntai pääsiäisestä

“Minun Isäni kodissa on monta huonetta”, lupasi Jeesus ja se onkin hyvä, sillä Punaisen meren lailla mekin aina jakaudumme kahtia, kun vain paimen vähän sauvaansa kohottaa.

Usein unohtuu, että kristinuskossa määränpäätä tärkeämpi on Tie.

Päivän evankeliumiteksti

Joh. 14: 1-7

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:

    ”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.”

    Tuomas sanoi hänelle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.”

Sulje