Pääsiäinen on kristinuskon suurin juhla. Pääsiäisjakso alkaa palmusunnuntaista ja jatkuu helluntaihin, Pyhän Hengen vuodattamisen juhlaan.

4. sunnuntai pääsiäisestä

”Jos noudatatte käskyjäni”, sanoi Jeesus, ”te pysytte minun rakkaudessani”. Senkin me ymmärsimme väärin. Se käsky oli: ”Rakastakaa toisianne.” Silti rakastimme vain niitä, jotka noudattivat aivan toisia käskyjä, turhanaikaisia ja vanhentuneita.

Me emme valinneet Jumalaa, Jumala valitsi meidät. Siksi tuntuu niin pahalta tunnustaa, että me kuvittelemme usein voivamme valita ne, jotka Jumalalle kelpaavat.

Päivän evankeliumiteksti

Joh. 15: 10-17

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:

    ”Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.

    Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen, minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.”

Sulje