Pääsiäinen on kristinuskon suurin juhla. Pääsiäisjakso alkaa palmusunnuntaista ja jatkuu helluntaihin, Pyhän Hengen vuodattamisen juhlaan.

6. sunnuntai pääsiäisestä

“Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä”. Edes Jumalan Pojan rukouksiin ei aina vastata.

“Heidän tulee olla yhtä, jotta maailma uskoisi”, sanoi Jeesus ja vastasi jo etukäteen meitä kaikkia kirkossa kiusaaviin kysymyksiin. Miksi kaikki eivät usko? Miksi kirkosta erotaan?

Päivän evankeliumiteksti

Joh. 17: 18-23

Jeesus rukoili ja sanoi:

    ”Isä, niin kuin sinä lähetit minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät. Minä pyhitän itseni uhriksi heidän tähtensä, että heistäkin tulisi totuuden pyhittämiä.

    Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun. Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.

    Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, olen minä antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. Kun minä olen heissä ja sinä olet minussa, he ovat täydellisesti yhtä, ja silloin maailma ymmärtää, että sinä olet lähettänyt minut ja että olet rakastanut heitä niin kuin olet rakastanut minua.”

Sulje