Pääsiäinen on kristinuskon suurin juhla. Pääsiäisjakso alkaa palmusunnuntaista ja jatkuu helluntaihin, Pyhän Hengen vuodattamisen juhlaan.

Helatorstai

Jeesus otettiin taivaaseen, ei pois. Hän ei lähtenyt vaan tuli, kaikkialle.

Opetuslapset kumarsivat maahan ja osoittivat hänelle kunnioitusta. Sen mekin osaamme tehdä. Mutta tässä on ero: sitten he riemua täynnä palasivat Jerusalemiin. Näin mekin voisimme aina palata jumalanpalveluksesta, riemua täynnä.

Päivän evankeliumiteksti

Luuk. 24: 46-53

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:

    ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta.”

    Jeesus vei opetuslapset ulos kaupungista, lähelle Betaniaa, ja siellä hän kohotti kätensä ja siunasi heidät. Siunatessaan hän erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen. He kumartuivat maahan asti ja osoittivat hänelle kunnioitustaan, ja sitten he riemua täynnä palasivat Jerusalemiin. He olivat alati temppelissä ja ylistivät Jumalaa.

Sulje