Pääsiäinen on kristinuskon suurin juhla. Pääsiäisjakso alkaa palmusunnuntaista ja jatkuu helluntaihin, Pyhän Hengen vuodattamisen juhlaan.

Pääsiäispäivä

Haudan vartijat pelästyivät enkeliä niin, että alkoivat vapista ja kaatuivat maahan kuin kuolleet. Tämä on tärkeää. Kuin kuolleet, yhä elossa. Pitkäperjantain jälkeen ei uutta uhria tarvittu.

Hauta on tyhjä, näytti enkeli, ette löydä häntä kuolleiden joukosta, ette pyhäinjäännöksistä. Menkää ihmisten joukkoon, sieltä löydätte Jeesuksen. Herra elää siellä, missä ihmisetkin elävät.

Päivän evankeliumiteksti

Matt. 28: 1-8

Sapatin päätyttyä, viikon ensimmäisen päivän koittaessa, tulivat Magdalan Maria ja se toinen Maria katsomaan hautaa. Äkkiä maa alkoi vavahdella ja järistä, sillä Herran enkeli laskeutui taivaasta. Hän tuli haudalle, vieritti kiven pois ja istuutui sille. Hän oli hohtava kuin salama ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi. Vartijat pelästyivät häntä niin, että alkoivat vapista ja kaatuivat maahan kuin kuolleet.

Enkeli kääntyi naisten puoleen ja sanoi: ”Älkää te pelätkö. Minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista, niin kuin itse sanoi. Tulkaa katsomaan, tuossa on paikka, jossa hän makasi. Menkää kiireesti sanomaan hänen opetuslapsilleen: ’Hän on noussut kuolleista. Hän menee teidän edellänne Galileaan, siellä te näette hänet.’ Tämä oli minun sanomani teille.”

Naiset lähtivät heti haudalta, yhtaikaa peloissaan ja riemuissaan, ja riensivät viemään sanaa Jeesuksen opetuslapsille.

Sulje