Pääsiäinen on kristinuskon suurin juhla. Pääsiäisjakso alkaa palmusunnuntaista ja jatkuu helluntaihin, Pyhän Hengen vuodattamisen juhlaan.

Palmusunnuntai

Sokeat, rammat ja muut ulos sulkemamme etsivät Jeesusta, mutta me olemme lukinneet ovet tässä rosvojen luolassa. Kuulisimmeko tänne sisälle, jos lapset, imeväiset ja vaikka kadun kivetkin huutaisivat: ”Hoosianna, Daavidin poika!”?

Huomaisimmeko me edes, jos Jeesus ratsastaisi tästä ohi, vai löytäisikö hän ainoastaan ne, joita me emme päästä sisään?

Päivän evankeliumiteksti

Matt. 21: 12-17

Jeesus meni temppeliin ja ajoi kaikki myyjät ja ostajat sieltä ulos. Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysenmyyjien jakkarat ja sanoi heille: ”On kirjoitettu: ”Minun huoneeni on oleva rukouksen huone.” Mutta te teette siitä rosvojen luolan.”

    Jeesuksen luo temppeliin tuli sokeita ja rampoja, ja hän paransi heidät. Mutta kun ylipapit ja lainopettajat näkivät, mitä kaikkea hämmästyttävää hän teki, ja kuulivat lasten huutavan temppelissä: ”Hoosianna, Daavidin Poika!”, he suuttuivat ja sanoivat hänelle: ”Kuuletko, mitä nuo huutavat?” ”Kuulen”, vastasi Jeesus. ”Ettekö ole koskaan lukeneet tätä sanaa: ”Lasten ja imeväisten suusta sinä olet hankkinut kiitoksesi”?” Hän jätti heidät siihen, meni kaupungin ulkopuolelle Betaniaan ja oli siellä yötä.

Sulje